vrijdag 18 maart 2011

Sailor 100 jaar

Sailor, wie deze naam voor het eerst hoort, denkt aan een Engels of Amerikaans merk. Niets in minder waar: Sailor is een Japans pennenmerk. Een fameus Japans pennenmerk. Sailor hoort thuis in de buitencategorie van het assortiment; een lust voor de ware liefhebber.
En nu bestaat Sailor 100 jaar. Opgericht door Meneer Sakata in 1911 als Sakata Manufacturing liet het Japanse merk zich in de beginjaren met name inspireren door vulpennen van Engelse makelij.
Echter werd Sailor met het lengen der jaren steeds innovatiever. Zo ontdekte men bijvoorbeeld de verwisselbare inktpatronen. Waardoor de pen letterlijk mobieler werd.
Aan de limited editions van Sailor is de Japanse achtergrond goed te zien. Echter maakt de klassieke collectie duidelijk dat Sailor nog altijd pennen maakt die passen in de Westerse traditie. De 1911 collectie is een prachtige klassieke pen welke een klein moment doet denken aan de Meisterstuck van Montblanc.
Sailor 1911



Arita Kiri-Hou-Ou

Vanwege het 100-jarig brengen zij dit jaar twee hele speciale pennen op de markt: de Arita Kiri-Hou-Ou, vernoemd naar het beroemde Japanse Arita-porselein. Een pen met een 21-karaats gouden puntpunt. De afbeeldingen op de barrel en de dop zijn vervaardigd door een Japanse kunstenaar. En dan nu het moment waarvoor we eigenlijk ook altijd naar Tussen Kunst & Kitsch kijken: de prijs. Voor een kleine 11,700 euro bent u eigenaar van een pen waar er wereldwijd slechts 100 van worden verkocht. Overigens krijgt u daar wel een porseleinen pennenhouder bij, evenals een porseleinen presse-papier en een porseleinen inktpot.

Shima Kuwa

Maar om eerlijk te zijn, is niet bovennoemde, maar de tweede pen die Sailor voor deze gelegenheid op de markt brengt, onze favoriet: de prachtige Shima Kuwa. Een pen gemaakt van Mulberry hout met eveneens een 21-karaats gouden penpunt. Van deze pen worden 1000 stuks vervaardigd. De Shima Kuwa wordt geleverd voor 1785,00 euro.
Omdat beeld in dezen uiteindelijk meer zegt dan 100 woorden –het spreekwoord krijgt voor de gelegenheid een ander getal- hierboven nog een afbeeldingen van de Arita Kiri-Hou-Ou en de Shima Kuwa.


 Wilt u dat wij ons ook voor u inschrijven op een van de pennen? Neem dan contact met ons op. Let op: er is sprake van een gelimiteerde oplage en de inschrijving start vandaag. Mail ons gerust ook met al uw vragen: info@bruzetta.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten